Start ] Omhoog ] Sportief 2017 ] [ Sportief 2013 ] Sportief 2011 ] Sportief 2009 ] Sportief 2007 ] Sportief 2006 ] Sportief 2004 ] Sportief 2003 ]

 

Sportief Weekend 2013 (3 juni 2013)

 

Dit weekend is gehouden van 31 mei t/m 2 juni 2013 op camping "De Boomgaard" in Bunnik. 

Voor foto's verwijs ik naar een Google-webalbum. Klik daarvoor op de volgende link:

https://photos.app.goo.gl/xs9Ynqb4ALSNRODV2

 

In de Plugge Courant was een uitgebreid verslag te lezen. Het maken van een verslag was de prijs, die aan Meike van Ginkel werd toegekend. Zij heeft die taak zeer serieus op zich genomen. Het verslag is humoristisch en lezenswaardig. 

Hieronder een stukje uit dit verslag:

 

"Met een hapje en een drankje, wat allemaal verdacht in het midden stond, waar heel toevallig ook Peter zijn toespraak hield, werden ons de wet van Archimedes en de elementen uitgelegd. Voor de familieleden die niet mee zijn geweest of zij die in een staat van afwezigheid of over enthousiaste aanwezigheid waren: “De opwaartse kracht die een lichaam in een vloeistof of gas ondervindt is even groot als het gewicht van de verplaatste vloeistof of gas”. De elementen:hout, vuur, aarde, metaal en water.  Zodoende de wet van Archie en zijn elementjes. De mysterie bleef bestaan: we zijn ingedeeld in onbekende teams en om dus punten te scoren, moesten we samenwerken maar vooral op tijd klaar staan de volgende dag. Hierbij werd verteld een tas te pakken met een lunch pakket en een wisseling van droge kleren. We zouden waarschijnlijk nat worden!

Zaterdag 9.01 uur stipt zijn we met z’n allen vertrokken, iedere auto was voorzien van een routebeschrijving naar een onbekende locatie. Dit bleek langs de Lekdijk te zijn. Daar eenmaal aangekomen bleek dat we gingen fierljeppen.  Wij vermoeden dat de leeftijd van de trouwe lezers varieert tussen 10 en 90 jaar, dus voor hen die geen idee hebben wat fierljeppen is, en te lui zijn om het op te zoeken op Google, of bij het woord “Google” zich al helemaal afvragen waar we het over hebben: fierljeppen is een soort polsstok hoogspringen, maar in plaats van over een balkje hoog in de lucht te springen, wordt er getracht droog de overkant te halen."

 

 

 

 Start ] Omhoog ] Sportief 2017 ] [ Sportief 2013 ] Sportief 2011 ] Sportief 2009 ] Sportief 2007 ] Sportief 2006 ] Sportief 2004 ] Sportief 2003 ]