Start ] Omhoog ] Sportief 2017 ] Sportief 2013 ] [ Sportief 2011 ] Sportief 2009 ] Sportief 2007 ] Sportief 2006 ] Sportief 2004 ] Sportief 2003 ]

 

Sportief Weekend 2011 (19 december 2011)

Dit weekend is gehouden van 16 t/m 18 september 2011 in Buitencentrum Veere te Veere. Marieke Groen schreef een verslag voor de Plugge Courant, Judith de Boer ook, maar dat kwam helaas te laat binnen om in het decembernummer te publiceren. Hieronder daarom het verslag van Judith de Boer met haar eigen foto's en één foto van Robert Plugge.

Voor foto's, die geleverd zijn door Fred Hus en Robert Plugge, verwijs ik naar een Google-webalbum. Klik daarvoor op de volgende link:

https://photos.app.goo.gl/OvAGC4AZbZtiSTKn2

 

Ik ben Judith de Boer en ben dit jaar weer mee geweest met het sportief weekend. Ik was samen met mijn vriend Nik Visser en mijn broers Jimco en Joran. Wij hebben een heel leuk en gezellig weekend gehad op het Veerse meer, alleen jammer dat het zo slecht weer was. De vrijdag was het even uitvogelen waar we gingen slapen maar de huisjes waren gezellig ingedeeld en het werden korte nachten en weer vroeg op staan, maar ja dat hoort er een beetje bij want gezelligheid kent geen tijd. 
We zaten lekker om het kampvuurtje heen met zijn allen aan een borreltje, wat bij iedereen niet bij één glaasje bleef.

Die zaterdag ochtend dat we gingen zeilen stond er behoorlijk veel wind. Op de heenweg hadden we de wind schuin achter ons en het ging allemaal super goed. Na 2,5 uur waren we aangemeerd aan een steiger en hebben wij lekker met zijn allen een broodje knakworst gegeten.

De terugweg was wat minder geslaagd. Wij, ik en mijn vriend Nik en Cor en Marjan waren gestrand aan de kant, omdat onze fok brak en ja dan ben je stuurloos en met zoveel wind is dat niet meer te redden. Wij waren allemaal drijfnat want we moesten onze boot uit door het water en aan de kant springen en ja daar stonden we dan. We zagen ondertussen dat er door de KNRM ook een andere boot van ons werd gered, maar ja die waren al gered en wij zaten nog aan de kant midden op een weiland met koeien dus was ook wel weer gezellig.

 

Toen wij gebeld hadden naar Wilhelm, die had zijn eigen speedbootje bij zich en kwam ons na ongeveer één uurtje redden. Wij waren blij en hadden het koud maar toen waren we er nog niet. De boot van Wilhelm kon niet zo dicht bij de kant komen omdat er allemaal stenen lagen en door de stroming kregen wij ook de boot niet afgeduwd, nadat Nik het water was ingegaan in zijn T-shirt en de boot probeerde af te duwen wat ook niet ging door de stroming gaven wij de moed op en kwam uiteindelijk de KNRM naar ons, die kon wel over de stenen komen en kon ons redden toen wij de boot vast hadden gemaakt aan de boot van Wilhelm.
Nik en ik mochten met de KNRM mee en daar gingen we, koud en moe over het Veerse meer met 70 km per uur en Nik kreeg een folie om voor de kou. De anderen van onze boot, Cor en Marjan, waren in hun bootje blijven zitten en werden door Wilhelm naar huis getrokken. Thuis allemaal een lekkere warme douche en avondeten en dat was mijn dagje wel. Weer moe en voldaan, maar was wel heel leuk en gezellig. Volgend sportief weekend zal ik er ook weer bij zijn.

 

 Start ] Omhoog ] Sportief 2017 ] Sportief 2013 ] [ Sportief 2011 ] Sportief 2009 ] Sportief 2007 ] Sportief 2006 ] Sportief 2004 ] Sportief 2003 ]