Start ] Omhoog ] Sportief 2017 ] Sportief 2013 ] Sportief 2011 ] [ Sportief 2009 ] Sportief 2007 ] Sportief 2006 ] Sportief 2004 ] Sportief 2003 ]

 

Sportief Weekend 2009 (14 okober 2009)

Dit weekend is gehouden van 4 t/m 6 september 2009 in een chalet in Heure in de Belgische Ardennen. Het was inspannend en gezellig. Jaap de Boer schreef het volgende verslag en leverde er ook de foto's bij.

 

Vrijdag 04 september 2009 om 16.00 uur vertrokken met z'n vijven naar Heure (Ardenne ).

Na wat kleine vertragingen door de files, kwamen we om 20.45 uur aan.

De soep stond al weer klaar voor ons.

Nadat we de auto hadden uitgepakt, en ieder zijn bedje had gevonden, moesten we om 21.30 uur verzamelen, voor de uitleg van het avond/nacht spel.

We werden in groepen van 6 verdeeld, en daarna het bos ingestuurd met een opdracht om twee co÷rdinaten te vinden en die zouden ons dan leiden ( eigenlijk met een lange IJ) naar de schat.

Gewapend met een zaklamp en een GPS moesten we gaan zoeken.

Gelukkig hadden we Frank en Jaldert in de groep die met de GPS lekker om konden gaan.

De eerste co÷rdinaat hadden we redelijk snel gevonden, maar de tweede was toch wel een probleem, en op een gegeven moment zaten we midden in de bossen en konden geen kant meer op.

Nadat we na veel geklauter en schrammen en laag vliegen takken, het rechte pad weer hadden gevonden, hebben we na een uur de tweede co÷rdinaat ook  gevonden en toen ging het redelijk snel naar de schat die vlak bij de chalet lag in de vorm van champagne, en daar waren we wel aan toe.

Om 2 uur in de nacht waren we weer bij het chalet, en we zijn tweede geworden, de rest van de groepen was uitgevallen door uitputting en verdwaling.

Na een korte, rumoerige nacht moesten we zaterdag om 7 uur opstaan, want om 9 uur vertrokken we naar Dunant, vandaar met de trein 11 kilometer opwaarts, en vandaar in de kano, en 11 kilometer naar beneden kanoŰn.

Het weer was goed, met veel zon, maar het water was erg koud, en dat hebben vele van ons wel ervaren.

Toen we weer in het chalet waren en een beetje opgewarmd en opgedroogd, gingen we in de middag een spel in de bossen doen die Jaldert in elkaar had gezet, het zogenaamd Hiking.

We moesten oude kleren aan, want we kwamen hoogstwaarschijnlijk niet droog en schoon uit het bos.

Nou dat hebben we geweten, we zagen eruit als monsters en verzopen katten.

Het was wel erg leuk, we moesten allerlei opdrachten doen als Jaldert dat zei, en dat was in bomen klimmen, verstoppertje spelen en als klap op de vuurpijl, in de modderslootjes tijgeren en liggen.

Na een erg vermoeiende dag kwamen we uit de bossen en hadden de rest van de organisatie de BBQ al aangestoken, dus na het douchen konden we aanvallen bij de BBQ.

Na een zeer gezellig avondje bij het kampvuur zijn we moe, maar voldaan het bed ingedoken, en iedereen was zo moe, dat het heerlijk stil was die nacht, en we mochten uitslapen tot 10 uur.

Na het ontbijt, kwam de organisatie, uitgedost in mooie spencers en drollenvangers met het volgende spel.

We werden in groepen opgesplitst en gingen in de bossen golfen, niet met gewone golfballen, maar met voetballen en diverse slagartikelen, o.a.  hockeystick, golfclub, boshout en ijshockey stick.

Het parcours was midden in de struiken, dus het duurde wel even voor de de Hole hadden gevonden, maar het is allemaal gelukt en het was erg leuk en we hebben veel gelachen.

Zondag middag na de lunch, alles weer opruimen en inpakken en om 15.00 uur zijn we na een succesvol weekend weer vertrokken naar huis.

Bij deze willen wij de organisatie heel hartelijk bedanken voor dit fantastische weekend.

 

Jaap de Boer

 

 Start ] Omhoog ] Sportief 2017 ] Sportief 2013 ] Sportief 2011 ] [ Sportief 2009 ] Sportief 2007 ] Sportief 2006 ] Sportief 2004 ] Sportief 2003 ]