Start ] Omhoog ] Sportief 2017 ] Sportief 2013 ] Sportief 2011 ] Sportief 2009 ] [ Sportief 2007 ] Sportief 2006 ] Sportief 2004 ] Sportief 2003 ]

 

 

Sportief weekend 2007 (8 oktober 2007)

Deze keer ging het wadlopen wel door! We hebben een fantastisch sportief weekend achter de rug. Op vrijdag kwamen we met verschillende boten op Ameland aan. Degenen die de laatste boot gemist hadden, namen een speciale watertaxi en arriveerden zelfs nog voordat de veerpont aankwam. We logeerden met 48 familieleden in "High Chaparral", een mooi groepsverblijf.

Onze maaltijd bestond uit macaroni en/of chili, allebei erg lekker. We hadden samen een gezellige avond en de laatsten gingen na enen naar bed, terwijl iedereen op zaterdagmorgen toch weer om half zeven of eerder uit de veren was. Op zaterdagmorgen gingen de wadlopers met de pont naar Holwerd. Daar begon de tocht over het wad. Eerst maakten we ons lekker vies in het slik en daarna spoelden we ons schoon in het water van de Waddenzee. Het was windstil weer en later werd het zelfs zonnig. Het weer werkte dus goed mee. We kwamen na ongeveer drie en half uur aan op Ameland en verschoonden ons op het Noordzeestrand. Daarna was het nog een flink eind lopen naar ons verblijf. Ongeveer 8 familieleden deden dat (ruim anderhalf uur lopen) maar de meesten namen de tractor met aanhanger, die ons naar het strand ter hoogte van Buren bracht. Het was een mooie tocht.

Op zaterdagavond kregen we van de organisatie een heerlijke barbecue voorgeschoteld.

Daarna werd het voor de meesten van ons niet zo erg laat, velen waren redelijk "uitgeteld". 

Op zondag maakten we onder leiding van Hans V. nog een mooie wandeling. Daarna aten we wat, speelden Reuzen Mikado en Kubb en zaten lekker in de zon.

Daarna ruimden we op en vertrokken naar de veerpont, die ons met wat vertraging (we werden door de drukte over twee afvaarten verdeeld) naar het vasteland bracht.

 

Hieronder een foto-impressie met dank aan Jaap de Boer.

 

Voor een meer uitgebreide foto-impressie, klik op de volgende link:

https://photos.app.goo.gl/esZYPEz8VUevMtum2

 

Dit webalbum bevat een selectie van foto's van een zevental deelnemers aan het weekend.

 

 

 

 we luisteren naar de toelichting op de wadlooptocht                                                        hier zijn we nog niet zo vies!

 

 

de verloren schoenen moeten weer aan                                                                    het gaat weer goed!

 

    even pauzeren                                                                                                            even afspoelen!

 

    terug met de tractor                                                                                                    genieten van de barbecue

 

    kubben                                                                                    toeschouwers

 

    in het zonnetje kijken naar het Kubben                                                                        helaas weer naar huis!