Omhoog ] Pluggekrant ] [ Dagje uit ] Nieuwjaarsreceptie ] vakanties ]

 

Dagje uit 60+ (29 augustus 2018)

Op woensdag 29 augustus was het zover en rij vol goede moed naar Karel en Loes. Wij zijn samen naar de Maaslandkering gereden naar het Keringhuis Publiekcentrum.

We zijn vriendelijk ontvangen door de begeleiding van het centrum en alle familie leden. Het was zoals iedereen wel kan begrijpen een drukte van belang, een kopje koffie met cake en daarna kregen we een groepsrondleiding door een professionele gids.

Het systeem DE STORMVLOEDKERING werd heel duidelijk uitgelegd met voorbeelden en later ook nog een hele mooie film.

Het is indrukwekkend wat Hoogheemraadschap Delfland en Rijkswaterstaat voor ons doen om Nederland te beschermen tegen het water van af de zee en van uit de binnen landen.

  DAMMEN, BRUGGEN,SLUIZEN EN VUURTORENS

spelen hierbij een grote rol en er is veel werk te verrichten in deze sector.

Met de gids mee naar buiten en het was gelukkig nog droog weer

maar er stond wel een stevige wind.

Het was zo bijzonder om zo dicht bij de waterkering te staan dat moet je zelf ervaren...

Er zijn veel fotoís gemaakt onder ons.

En onze gids kon het op een leuke manier vertellen, zodat het ook nog boeide.

Op weg naar het restaurant liepen de stoeren onder ons ook nog een hele hoge trap op, waar een mooi uitzicht was over de Waterweg naar de Noord Zee en Hoek van Holland.

 FOTO moment.

Terug naar het Keringhuis daar stonden de broodjes al klaar en die overheerlijke kroket ....smullen.

    RONDVAART NAAR DE HAVENS VAN EUROPOORT

Het was een stukje wandelen naar de boot en je kon er ook met de auto komen, dus goed geregeld dat iedereen mee kon.

Toen iedereen aan boord was gingen we varen naar de havens.. vrachtschepen, containers en kranen

Je voelde je erg nietig in het hele gebeuren van al die grote schepen om ons heen.

Iedereen was in een goede stemming en met een drankje erbij was het feestelijk.

Luisteren, lachen en praten is bij de familie geen punt.

 

De wind ging aanwakkeren en er ontstonden donkere wolken dus nog meer regen was op komst.

We raakten onze oriŽntatie een beetje kwijt het was moeilijk te bepalen welke kant wij opgingen, maar opeens zag ik weer de vuurtoren van Hoek van Holland dus zat het er bijna op. Het was een belevenis ik had bijna zeebenen hi hi ..

We stapten van de boot en gingen met ieder zín eigen vervoer naar het huis van Kees en Mieke .

Het was ondertussen gaan regenen zeg maar gerust hozen het was een complete wolkbreuk boven Den Haag en Voorburg.

Iedereen was bij Mieke en Kees aangekomen en ze hadden het erg gezellig gemaakt , heerlijke soep, salades en hapjes eigenlijk zoveel lekkers...we zijn allemaal erg verwend.

 

Het was een geweldige leuke en leerzame ontspannen dag.

Bedankt alle mensen die de voorbereidingen hebben gedaan

 .SUPER

 Voor de foto's, zie: https://photos.app.goo.gl/pV9LQ3tm1CH5cn5M9

Dagje uit 60+ (31 augustus 2016)

Wat later dan gebruikelijk maakten we op 31 augustus 2016 maakten we weer een uitstapje met de tantes en ooms alsmede 60+ nichten en neven. De tantes en ooms werden opgehaald en we verzamelden allen in Zoetermeer.

Ons eerste doel was een bezoek aan chocolade atelier Van Noppen.  Daar werden we hartelijk ontvangen en stond de koffie met een heerlijk gebakje voor ons klaar.

We kregen een leuke uitleg over chocolade.

Daarna zagen we hoe een chocolade figuur, in ons geval een koe, werd gemaakt

Bij ons tweede kopje koffie kregen we een heerlijke bonbon.

Er wordt bij Van Noppen ook chocoladelikeur gemaakt. Nel Kuiper mocht proeven. Volgens haar smaakte het heerlijk. Na afloop kochten wij een flesje.

Kees en ik mochten een bonbon maken en zelf opeten. Van de restjes werd een extra grote bonbon gemaakt en die kreeg Mieke. Nel Hoek mocht het schaaltje uitlikken.

De koe was klaar en werd uit de mal gehaald. Zij was erg mooi geworden. Dit was tevens het einde van een erg leuke en leerzame demonstratie.

We kochten nog wat chocolade en gingen toen op weg naar onze volgende bestemming.

Dat was het ss. De Rotterdam. Daar zouden we een eenvoudige lunch krijgen.

Vanaf het voordek van het schip hadden we een prachtig uitzicht op Rotterdam. De fototoestellen werden dus tevoorschijn gehaald.

De lunch aan boord bleek niet zo eenvoudig als we dachten. We kregen ieder twee dubbele, rijk belegde sandwiches. Er was sinaasappelsap, melk en karnemelk. Alles prima verzorgd.

Na de lunch was er nog een ogenblikje tijd om het schip wat nader te bekijken.

Na ons vertrek van De Rotterdam maakten we een uitgebreide rondrit met de bus door Rotterdam. De chauffeur liet ons veel van de stad zien. De rondrit eindigde bij de pannenkoekenboot. Daar gingen we aan boord. Terwijl we een rondvaart maakten, konden we zoveel pannenkoeken eten als we lusten.

Terwijl we smulden van de pannenkoeken voeren we langs ss. De Rotterdam. We zagen de waterbus en de watertaxi langs varen.

De pannenkoekenboot ligt vlakbij de Euromast.  Vanaf de mast werd er "abgeseild". We konden dat goed zien.

Na de rondvaart stond de bus al weer klaar. Het was tijd om terug naar Zoetermeer te gaan. Maar voordat we daar afscheid namen, dronken we nog koffie/thee bij de Chinees naast het Silverdome. Het was weer een leuke en gezellige dag geweest.

Voor de foto's, zie: https://photos.app.goo.gl/Zd6HsnJc6hQFSjXl2

 

Dagje uit 60+ (27 augustus 2013)

Op 27 augustus 2013 maakten we weer het gebruikelijke uitstapje met de tantes en ooms. Aangevuld met de 60+ nichten en neven hadden we een groep van 31 familieleden. Helaas kon tante Co niet van de partij zijn doordat ze twee weken geleden haar heup had gebroken. De tantes en ooms werden weer van huis opgehaald en naar restaurant Madestein gebracht. Daar voegden zich ook een aantal neven en nichten bij. Daar dronken we koffie en aten gebak. Om ongeveer half twaalf reden we naar Monster, waarvandaan we een mooie rondvaart door het Westland maakten. Onderweg kregen we koffie, thee en limonade en aten we lekkere broodjes, onder andere met kroket. Halverwege stapten we uit voor een rondleiding op een bedrijf waar druiven volgens oude tradities worden gekweekt. Na terugkomst in Monster reden we naar het huis van Mieke en Kees, waar we ontvangen werden met hapjes en drankjes en een buffet. Om ongeveer half negen in de avond keerden we weer huiswaarts. 

Evenals twee jaar geleden werkte het weer goed mee, de zon scheen en we maakten er met z'n allen een gezellige dag van. 

Voor foto's, zie:

https://photos.app.goo.gl/V0t72BNfLfFeHckB2

 

Dagje uit tantes en ooms (14 mei 2011)

Op 13 mei 2011 gingen we weer en dagje uit. De tantes en ooms werden weer van huis opgehaald en naar het huis van Mieke en Kees gebracht. Daar voegden zich ook een aantal neven en nichten bij. We werden met koffie en gebak ontvangen. Om ongeveer half twaalf reden we naar Delft, waar we een rondvaart door de grachten maakten en de door Hans Hus aangeboden lunch gebruikten. Daarna brachten we een bezoek aan "De Porceleyne Fles". Na afloop van de rondleiding dronken we nog wat en gingen op weg naar "De Soete Suykerbol" in Pijnacker, waar we van een heerlijke "high tea" (hartig en zoet) konden genieten. Om een uur of zes kwam er een einde aan dit uitstapje en gingen we weer huiswaarts. Het weer werkte goed mee, de zon scheen en we maakten er met z'n allen een gezellige dag van. Hieronder enkele foto's. Voor meer foto's, zie https://photos.app.goo.gl/QeupDU2MFZoAE1wD2

 

 

 

Dagje uit tantes en ooms (5 oktober 2008)

Op 17 september was het dan zover. De tantes en ooms werden van huis opgehaald voor een dagje uit. Deze keer konden ook de 60-plussers van de nichten en neven mee. De bestemming was deze keer Avifauna. Omdat er eerst een elektriciteitsstoring was, waardoor de bruggen niet open of dicht konden, deden we de activiteiten in omgekeerde volgorde, eerst een lunch, dan de vogelshow, de rondvaart en parkbezoek. Daarna reden we naar het huis van Mieke en Kees. We kregen er lekker te eten en drinken. Het was een leuke en gezellige dag. Helaas konden tante Rie en oom Kees niet aanwezig zijn.

Foto's van de dag zijn te zien op:

https://photos.app.goo.gl/pFozpgVRWuw7EnMH3

 

 

 

Dagje uit tantes en ooms (31 augustus 2006)

Op 30 augustus werden de tantes en ooms om ongeveer half negen door de werkgroepleden opgehaald.

Het doel van de dag was toen nog een verrassing. Eerst gingen we naar Nootdorp, waar Hans en Dennis Hus ons trakteerden op koffie met lekkere slagroomsoezen. Daarna ging de reis naar Katwijk, waar we een interessante rondleiding in het Katwijks Museum kregen. Even later volgde een lunch in een restaurant aan de boulevard met fantastisch uitzicht op zee. Na een kort ritje stapten we uit op de Prins Hendrikkade, waar we ons inscheepten voor een rondvaart op de Oude Rijn en de Kagerplassen. We waren ook blij dat oom Kees en tante Rie de rondvaart met ons mee konden maken. Jammer was dat oom Wout door ziekte deze dag niet mee kon. Om ongeveer vijf uur meerden we weer aan en gingen op weg naar Marieke Groen in Reeuwijk, die ons een heerlijk buffet voorzette. Alles was lekker, maar vooral de door Marieke gemaakte lasagna viel bij iedereen in de smaak. Na de koffie werden de tantes en ooms weer thuisgebracht. Iedereen keek terug op een gezellige dag. Hieronder enkele foto's van de dag.

 

Voor een (Google-) webalbum met foto's van het dagje uit, klik op de link:  

https://photos.app.goo.gl/55OvrDIwh8LxzRak2

 

 

 

Omhoog ] Pluggekrant ] [ Dagje uit ] Nieuwjaarsreceptie ] vakanties ]